Αναζήτηση

Πραγματικά Ανέπαφες ΣυναλλαγέςΑπό την Δευτέρα 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 31 Μαΐου, το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ αυξάνεται στο ύψος των 50 ευρώ, έναντι 25 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το συγκεκριμένο μέτρο είναι προσωρινής εφαρμογής και συγκεκριμένα για τους επόμενους δυο μήνες και εκτιμάται ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.


Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.
Η νέα όμως τεχνολογία έρχεται να μας βοηθήσει ΑΚΟΜΑ περισσότερο!!!


Αρκετά είναι τα ιδρύματα (τράπεζες και άλλοι οργανισμοί), που μέσω των εφαρμογών τους για android και iOS, διασφαλίζουν πλέον την ΑΠΟΛΥΤΑ ανέπαφη συναλλαγή.


Σας παραθέτουμε ενδεικτικά δυο από αυτές (χωρίς με αυτό το τρόπο να σας προκαλούμε να τις χρησιμοποιήσετε, απλά για γνωστοποίηση), η οποίες θα σας αποτρέψουν απο την επιπλέον χρήση απολυμαντικών ;-)


Μια εξ αυτών είναι η εφαρμογή της Alpha Bank με το My Alpha Wallet, μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ανέπαφα (contactless), με κύριο πλεονέκτημα την εισαγωγή του Pin σας μέσω του appΣε αυτή την εφαρμογή, εφόσον έχετε κάνει Login με τους κωδικούς σας στην συγκεκριμένη τράπεζα, περνάτε τις κάρτες σας από τον συγκεκριμένο οργανισμό μέσα και επιλέγοντας την επιλογή Tap n' pay για την κάρτα που επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε την συναλλαγή σας σε οποιοδήποτε pos.


Απλά από το αρχική οθόνη του app πατώντας το σχετικό κουμπί (εικ.1), βάζοντας το 4ψήφιο αριθμό που έχετε επιλέξει (δεν είναι απαραίτητα το pin της κάρτας σας, αλλά ένα 4ψήφιο που εσείς έχετε δηλώσει), μέσω του κινητού σας γίνεται η συναλλαγή που είναι πραγματικά ΑΝΕΠΑΦΗ. Μάλιστα μπορείτε να δείτε και τι συναλλαγές έχουν γίνει με την κάρτα σας (εικ.3)


Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ: https://www.alpha.gr/el/idiotes/myalpha/mobile-apps/my-alpha-wallet-appΜια παραπλήσια εφαρμογή έχει και η Εθνική Τράπεζα, το i-bank Pay, που λειτουργεί με ένα λίγο διαφοροποιημένο τρόπο.Με αυτό το app μπορείς να πληρώσεις επιχειρήσεις και επαγγελματίες ανέπαφα, πλησιάζοντας το κινητό σου στο κινητό ή tablet του επαγγελματία ή στην ειδική συσκευή i-bank Connector του εμπόρου.


Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο «Πληρωμή Contactless» και πλησιάζεις το κινητό σου στο κινητό του εμπόρου ή την ειδική συσκευή, έχοντας ενεργοποιημένο το Bluetooth, μέχρι να ενημερωθεί η εφαρμογή με το ποσό πληρωμής και αυτό να εμφανιστεί στην οθόνη του κινητού σου.


Επίσης η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί «σκανάροντας» το απόκομμα QR code που εκτυπώνεται από την i-bank POS συσκευή του εμπόρου/επαγγελματία.


Απλά, επιλέγεις το εικονίδιο πληρωμή QR code, πλησιάζεις το κινητό σου στη συσκευή i-bank POS και σκανάρεις τον κωδικό. Είσαι έτοιμος!


Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδω: https://ibankpay.nbg.gr/iBankPay/el/

Disclaimer-Αποποίηση Ευθύνης


Τόσο η επιχείρηση μας, όσο και ο συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου, αποποιούνται κάθε ευθύνη από πιθανή λανθασμένη αντίληψη και εκμετάλλευση των πληροφοριών που δίνονται. Σκοπός μας είναι να σας γνωστοποιήσουμε απλά, και όχι να διαφημίσουμε ή προωθήσουμε με όποιο τρόπο, τις παροχές διαφόρων οργανισμών, προς όφελος της υγείας μας.

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν μόνο γενικές πληροφορίες. και ενώ επιδιώκουμε να διατηρούμε ενημερωμένες και σωστές τις πληροφορίες, δεν προβάλλουμε καμία εγγύηση οποιασδήποτε μορφής, ρητή ή σιωπηρή, σχετικά με την πληρότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία, την καταλληλότητα ή τη διαθεσιμότητα, ή τις πληροφορίες, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τα σχετικά γραφικά που περιέχονται στο RozanasBlog για οποιονδήποτε σκοπό.

Μέσω του blog μας είστε σε θέση να συνδεθείτε με άλλες ιστοσελίδες που δεν ελέγχονται από το blog μας. Δεν έχουμε κανένα έλεγχο στη φύση, το περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα αυτών των ισοτόπων. Η συμπερίληψη οποιωνδήποτε συνδέσμων δεν συνεπάγεται απαραίτητα μια σύσταση ή να υποστηρίξει τις απόψεις που εκφράζονται μέσα σε αυτές.

28 προβολές

Βρείτε μας εύκολα

what's up: 698 6643111

fax: 2261028017

© 2020 by ROZANAS OEE

Επώνυμα παπούτσια, ρούχα και αξεσουάρ